zondag 22 februari 2015

Raglan cardigan/ raglan vest.

Het Nederlandse stukje is onderaan.This cardigan has been laying weeks around in my sewing room, almost finished. And then I had to do the last two buttonholes … As I was not pleased with the way the others turned out I picked up another project. But it would have been such a pity if Pelle would not wear it, so I put myself together and now it’s done. The pattern is from Ottobre 4/2013, # 25, Grandpa. Size 128. Fortunately Pelle is slender, so it still fits. This is the last of 4 sweaters I made him this winter, I think. I still have a very appealing pink fleece laying around, but maybe it’s more sensible to make him some new T’s. We’ll see.

Inside. Beleg.

Dit vest is eindelijk af. Het heeft weken op mijn naaitafel gelegen, omdat ik ontevreden was over de eerste 3 knoopsgaten die ik had gemaakt. Maar het zou zo zonde zijn als Pelle het niet kan dragen, dus ik heb mezelf vermand en het afgemaakt. Ik heb een patroon uit de Ottobre van 4/2013 gebruikt, nr. 25. Ik heb de panden wat breder getekend zodat er plaats was voor een knopenlijst en een beleg toegevoegd. Dat vond ik mooier dan drukknopen op de bies. Het vest is in de grootste maat, 128. Gelukkig is Pelle klein en tenger, dus hij past nog wel. Ik ben niet helemaal tevreden over de V-hals. De constructie is wel goed, maar ik denk dat een ronde hals toch lekkerder zit voor hem. Wat warmer.
Ik denk dat ik nu overga op een reeks T-shirts. Heeft íe ook weer nodig. Misschien maak ik nog wel 1 met capuchon die hij hier onder kan dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten