vrijdag 8 december 2017

Sinterklaassurprise.

We zijn hier thuis nog een beetje in Sinterklaasstemming. Vanavond vieren we pakjesavond bij een tante van mijn man en het huis is nog versierd met allerhande attributen, zoals de Sinterklaaskrans die in jaren geleden tijdens een cursus maakte.

Maar afgelopen dinsdag was natuurlijk de echte verjaardag van de Sint en Pelle vierde dat op school.

Ook dit jaar hebben we weer samen een surprise gemaakt. Het meisje dat hij geloot had zit bij een circus en daarom hebben we een tent gemaakt.

Ik heb me laten inspireren door dit voorbeeld.

Ik had nog een spanen doosje van de Xenos liggen en dat hebben we als basis gebruikt.

Vervolgens heb ik de wanden nagemeten en de omtrek van de deksel. Voor het dak had ik een ruimere cirkel nodig dan de omtrek van de deksel, want we hebben er ook nog een taartpunt uitgeknipt. Pelle heeft alles geverfd.

Samen met Gemma aan de slag.

De binnenwanden heb ik gemaakt. Daarvoor heb ik een strook gekleurd papier gebruikt, daar met een rode pen ruiten op getekend en vervolgens heb ik de figuurtjes van firstpalette erop geplakt.

foto van de originele site.

(We hebben ze niet gekleurd, dat was te veel werk).


Eerste poging. Later heb ik geel gebruikt.
Ik wilde eerst de poort uit het doosje zagen maar durfde dat uiteindelijk niet aan omdat het doosje anders misschien kapot zou gaan. Daarom heb ik glanzend papier gebruikt.
Voor de bodem hebben we een stukje groene vilt gebruikt met daarin een gleufje voor de spreekstalmeester, die apart in de ruimte staat.Voor het dak heb ik een constructie met een vierkante kraal bedacht: die op de deksel geplakt en daarin een sat├ęprikker.

Vervolgens hebben we het dak geplakt. De schulpen vast aan de rand van de deksel.


Bovenop een kraal en een vlaggetje van vilt. Cadeautje erin een klaar!

Het was weer ontzettend leuk om te doen en de ontvanger was er erg blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten