donderdag 22 oktober 2015

Een nieuwe weg ingeslagen.


Ik ben dit seizoen weer opnieuw op naailes gegaan. Ik heb de afgelopen 10 jaren heel veel voor Pelle genaaid, met veel plezier. Maar dat tijd dat ik al mijn creativiteit kwijt kon in het maken van T-shirts, truien en broeken voor hem is een beetje voorbij. Ik wil mijn horizon wat gaan verbreden en ik wil ook graag meer kleren voor mezelf. Ik wil meer technieken leren (steekzakken, paspelzakken, polosluiting)  maar vooral ook wil ik graag leren hoe ik de patronen van bijvoorbeeld de Knip en de Ottobre zo aan kan passen dat ze mij goed zitten. Want dat was in het verleden altijd een struikelblok. Behalve een paar rokjes lukte het me nooit goed om iets moois te maken.


Het is ook een mooie gelegenheid om dit blog weer wat nieuw leven in te blazen. Wat vaker een berichtje, wat vaker foto's van de dingen die ik aan het maken ben. Geen gelikte eindproducten maar vooral verslag over hoe ik met vallen en opstaan verder ga op weg naar de ideale garderobe, geheel op maat (ja, ja).

Ik ben begonnen met een eenvoudige tricot jurk.Mooi op het plaatje in de Knip maar om mijn lijf een soort kruising tussen positiejurk en iets uit de kast van mijn oma. Ik zal er later wat meer over bloggen. Want nu hij klaarligt voor een pas / verandersessie bij de naaijuf dacht ik even snel een fleecetrui te naaien met een supersimpel patroon van Farbenmix dat ik ooit heb gekocht.


Geschikt voor een roze fleece van een winkel in Aken, waar we vorige zomer waren. (Oh! die stoffenwinkels in Duitsland!!). En dan de binnenkant als buitenkant, want die vind ik mooier.
Als extra accent heb ik op het voorpand een ster geappliceerd. Dis is prachtig geworden, als zeg ik het zelf.

Maar de trui: te klein en met een hele rare deuk in de rug. Wat ik afgelopen zomer ook had met een T-shirt van de Knip. Ik zal mijn echtgenoot binnenkort vragen om een foto te maken, dan hebben jullie een indruk. Nou ja, wel leerzaam en mooi om op les te leren hoe ik dat rugpand moet veranderen. Ik verknip hem weer en dan wordt het iets moois voor Pelle. En heb ik gelukkig nog genoeg stof om het weer opnieuw te proberen. Een maat groter en korter. En nu maar duimen dat een nieuwe applicatie weer zo mooi wordt.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je ook meer kleding voor jezelf wilt gaan maken! Wat bij mij goed werkte om het fitten een beetje onder de knie te krijgen, is om eerst kleding die ik al had (en die goed zat) na te maken (zie http://www.craftsy.com/blog/2014/04/make-pattern-from-clothing/ voor wat instructies). Dan heb je vast een paar succesjes zonder dat je eerst patronen moet gaan aanpassen, en na verloop van tijd leer je ook welke vormen voor jou goed werken.

    BeantwoordenVerwijderen