woensdag 22 januari 2014

A little fox.

(Dutch version is below/ Nederlands stukje is hieronder)

This is a present I made for a babyboy, a few weeks ago.
As I did not have much time, I searched for a very simple pattern and found it in an old Ottobre (from 2005). The applique was inspired by a fox I saw on a German blog.
The sweater is made from soft French Terry, the applique from velour.


 
Making the sweater really inspired me to spent more time sewing again. So I started making stuff for Pelle again. Keep in touch, you'll see more the following weeks.
 
=================================================================
Dit is een kraamcadeautje dat ik in december heb gemaakt van groene frotté. Ik zag het vosje op een Duits blog en heb het van velours nagemaakt, met ogen van vilt. Het patroon op zich is heel eenvoudig (uit een oude Ottobre), want meer dan de applicatie had het truitje niet nodig, vond ik. Ik ben ook heel tevreden over de boordjes. Het heeft lang geduurd voordat ik dat een beetje onder de knie had, maar nu zien ze er altijd goed uit, mooi gelijkmatig en strak, zonder dat de andere stof gaat rimpelen. De vruchten van alle T-shirts die ik heb genaaid.
Het truitje heeft me geïnspireerd om na een lange tijd weer kleren voor Pelle te naaien.
Ik ben nu aan het experimenteren met verschillende patronen, om te kijken welke het beste past bij Pelle's lijf en de stoffen die ik nog heb liggen. Daarover de komende tijd meer.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten